Powered By Blogger

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Καβουρμάς - Καπνιστά Λουκάνικα Από Βούβαλο



Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό σκεύασμα κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θράκη, Αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Μοίαζει λίγο με τη πηχτή, αλλά η υφή του είναι πιο συμπαγής. Φτιάχνετε σε κυλινδρικά μπαστούνια. Τρώγεται ωμός κομμένος σε μικρούς κύβους και συνοδεύεται μοναδικά με ένα ξινόμαυρο κόκκινο κρασί.
Ο βουβαλίσιος καβουρμάς Μπόρα αποτελείται από 80% βουβαλίσιο κρέας. 15% χοιρινό και 5%   αρνίσιο. Ο καβουρμάς βράζεται και έπειτα αφαιρειτε το λίπος και στη συνέχεια σοταρετε το ψαχνό με πιπέρια και ρίγανη.
   Ο καβουρμάς Μπόρα έχει διακριθεί με βραβείο Gourmet καλύτερου τυποποιημένου καβουρμά          2005-2006 ενώ έχουν γίνει αναφορές σε περιοδικά γαστρονομίας.

Στο καταστημά μας θα βρείτε καπνιστά λουκάνικα βουβάλου καθώς και καβουρμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου