Αν δεν σας αρέσει το αγελαδινό γάλα, αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, είστε χορτοφάγοι ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, τότε μάλλον πρέπει να βάλετε το γάλα αμυγδάλου στη διατροφή σας.
Πρόκειται για ιδιαίτερα δημοφιλές ρόφημα που το έφτιαχναν στην μεσαιωνική Ευρώπη αλλά και αιώνες τώρα στη Μέση Ανατολή, καθώς από τότε είχαν εκτιμήσεις τις θρεπτικές του ιδιότητες. Πράγματι, το αμυγδαλόγαλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας, δεν περιέχει λακτόζη, ούτε γλουτένη και χοληστερόλη. Είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου και καλή πηγή φυτικών ινών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου