Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Καλλυντικά Bioselect@



Στο κατάστημά μας θα βρείτε την σειρά καλλυντικών της εταιρίας Bioselect@. Είναι η μοναδική ολοκληρωμένη σειρά από ελληνικά βιολογικά καλλυντικά, πιστοποιημένη από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ICEA ( www.icea.info ). 

Τα πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά BIOselect ® προσφέρουν αγνή και φυσική περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών, απαλλαγμένα από συνθετικές πρώτες ύλες, παράγωγα πετρελαίου, βλαβερά συντηρητικά και συνθετικά αρώματα.


Η συνταγή των καλλυντικών BIOselect ® είναι βασισμένη σε αγνές φυτικές πρώτες ύλες αλλά κυρίως στο αγνό συστατικό παγκόσμιας μοναδικότητας το Dictamelia ®, που είναι ο ευεργετικός συνδυασμός του Δίκταμου (ενδημικό φυτό της Κρητικής γης) με Εxtra Παρθένο Ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας.Dictamelia ®: Πατενταρισμένο προϊόν εκχύλισης δίκταμου σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας. Αρ. πατέντας 1006174, Διεθνής ταξινόμηση (INT. CL8): A61K 8/97

Τα φυσικά-βιολογικά προϊόντα BIOselect ® στοχεύουν στην απολύτως αγνή και φυσική περιποίηση προσώπου και σώματος.


Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιήθηκαν συνταγές από επιλεγμένα συστατικά φυσικής προέλευσης και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σε πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας.

Όλα τα συστατικά αγροτικής προέλευσης όπως φυτικά εκχυλίσματα, λάδια, αιθέρια έλαια, προέρχονται από 100% πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες. Οι γαλακτωματοποιητές που σταθεροποιούν τις κρέμες είναι επίσης φυσικής προέλευσης, πολύ απαλοί και συμβατοί με το δέρμα. Ακόμα και το νερό στα προϊόντα περιποίησης προσώπου έχει αντικατασταθεί από οργανικά ανθόνερα, απαλά και ήπια προσφέρουν τη καταπραϋντική ή αντιοξειδωτική δράση τους στο δέρμα σε αντίθεση με το απλό νερό.

Οι πρώτες ύλες, ακόμα και στα προϊόντα καθαρισμού, είναι βιοδιασπώμενες με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον!
Κανένα προϊόν δεν περιέχει συνθετικά χρώματα και συνθετικά αρώματα, αιθοξυλιωμένα παράγωγα, προπυλενογλυκόλη, PEGs, παράγωγα πετρελαίου (πχ. βαζελίνη), σιλικόνες ή ύποπτα χημικά συντηρητικά (πχ. Parabens), που μπορεί μακροχρόνια και αθροιστικά να προκαλέσουν δερματικές ευαισθησίες ή και να θεωρηθούν επιβλαβή για την υγεία.
Το πλεονέκτημα των φυσικών-βιολογικών καλλυντικών είναι ότι όλα τα φυσικά συστατικά τους είναι ενεργά κι αυτό είναι η μεγάλη τους δύναμη ως προς το αποτέλεσμα. Επιπλέον το δέρμα επιτρέπει μεγαλύτερη διείσδυση και αποτελεσματικότητα των φυσικών δραστικών συστατικών, σε αντίθεση με τα συνθετικά (που δεν έχει ξαναέλθει σε επαφή) στα οποία αναπτύσσει αμυντικούς μηχανισμούς αποβολής, μειώνοντας σημαντικά τη δράση τους.
Τα λάδια και τα εκχυλίσματα που περιέχονται έχουν συχνά πολλαπλή δράση: ενυδατική, αντιοξειδωτική, καταπραϋντική, αντιγηραντική, αναπλαστική με αποτέλεσμα να παρέχουν αποτελεσματική και ολιστική προστασία στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος.
Τα φυτικά συστατικά άλλωστε χρησιμοποιούνται στο ανθρώπινο δέρμα εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι συμβατά με την επιδερμίδα, υποστηρίζουν τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος και προσφέρουν πιο ήπια και ολοκληρωμένη φροντίδα χωρίς μειωμένη αποτελεσματικότητα.

BIOselect ® είναι από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στο τομέα των βιολογικών καλλυντικών προϊόντων στον Ελλαδικό χώρο σε συνεργασία με έγκυρους ευρωπαϊκούς φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων (ICEA & COSMOS).
Το COSMOS αποτελεί τη συνένωση όλων των αναγνωρισμένων φορέων πιστοποίησης στην Ευρώπη κάτω από ένα κοινό, πιο ολοκληρωμένο και πιο αυστηρό πρότυπο για τις προδιαγραφές των οργανικών-βιολογικών προϊόντων. Σύμφωνα με το νέο αυτό πρότυπο το εργαστήριο ανάπτυξης της Bioselect δημιούργησε τη νέα σειρά της από πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά με τα μέγιστα ποσοστά σε φυσικά και οργανικά συστατικά και με στόχο την υψηλή αποτελεσματικότητα και την ευχάριστη χρήση.
Τα συνθετικά συστατικά, όπως τα ήπια συντηρητικά, περιέχονται σε ποσοστά <2% πολύ κάτω δηλαδή από το επιτρεπόμενο όριο του 5% που έχουν θεσπίσει οι αντίστοιχοι φορείς για τα βιολογικά-οργανικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου