Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μεσσηνιακός Καγιανάς Με Παστό



Όπως εύκολα καταλάβατε η συνταγή προέρχεται από την Καλαμάτα όπου τόσο το παστωμένο χοιρινό, όσο και τα λουκάνικο μαρινάρονται στο κρασί και αρωματίζονται με πορτοκάλι. Ο καγιανάς βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ντοματομελέτα.

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 αβγά
  • 600 γραμ τριμμένη ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 300 γραμ παστό κομμένο σε κομμάτια

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε τα κομμάτια του παστού μαζί με το κρεμμυδάκι και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τη ντομάτα και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά.

Εν τω μεταξύ κτυπάτε τα αβγά για ομελέτα σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αλατίζετε απαλά γιατί το παστό είναι αλμυρό και τα πιπερώνετε καλά. μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα που βράζει ρίχνετε μέσα το αβγό και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ψηθεί. Το σερβίρετε ζεστό-ζεστό και γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου